Pilates mat

Το Pilates mat θεωρείται o θεμέλιος λίθος της μεθόδου.
Αποτελείται από μια μεγάλη γκάμα ασκήσεων ρουτίνας που εκτελούνται με ροή (άλλοτε αργή, άλλοτε γρήγορη),
ακρίβεια και λεπτομέρεια σε συνδυασμό με τον έλεγχο της αναπνοής.
Οι ασκήσεις γίνονται στο έδαφος σε στρωματάκια , χωρίς αντίσταση όπου ο μαθητής γυμνάζεται
χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος του . Στη διάρκεια του μαθήματος, χρησιμοποιούμε πολλές φόρες βοηθήματα όπως μπάλα
,δαχτυλίδι ,λάστιχα ,ρολό βαράκια κ.α.
Η τακτική εξάσκηση και η συνέπεια είναι το κλειδί για άμεσα αποτελέσματα.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή (έως 6 άτομα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω Covid -19)
ώστε να εστιάζουμε στις ανάγκες και στις δυνατότητές σας, ελέγχοντας ταυτόχρονα πιθανά λάθη που μπορεί να γίνουν.

Pilates equipment (μηχανήματα)

Τα μηχανήματα μεταμορφώνουν το σώμα . Προσφέρουν άμεση και γρήγορη μυϊκή ενδυνάμωση, σύσφιξη και γράμμωση. Το σώμα αποκτά ένα καλλίγραμμο και δυνατό μυϊκό σύστημα
Υπάρχει δυνατότητα επιλογής τόσο ατομικών μαθημάτων όσο και σε μαθημάτων σε ολιγομελή τμήματα  4 ατόμων.
Κάθε μάθημα με τα μηχανήματα της μεθόδου δίνει την δυνατότητα εξάσκησης χρησιμοποιώντας καλύτερο Reformer της αγοράς (ALLEGRO 2 REFORMER By Balanced Body) την θαυματουργή καρέκλα του pilates , το tower και το βαρελάκι. Το μάθημα εκτελείται κυκλικά και ο δάσκαλος θα υποδείξει τις ασκήσεις σε κάθε μαθητή σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Το μάθημα είναι κατάλληλο για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας καθώς δεν καταπονείται κανένα σημείο του σώματος . Ιδανικό για άτομα που είναι στο στάδιο της αποκατάστασης μετά από κάποιο μυϊκό τραυματισμό ή χρόνιο πρόβλημα ή ευαισθησία στη σπονδυλική στήλη, στα ισχία, στους ώμους, στα γόνατα κλπ. Ενδείκνυται για την τρίτη ηλικία, για εγκυμονούσες, καθώς ο κάθε μαθητής εκτελεί τις ενδεδειγμένες κατά περίπτωση ασκήσεις

Reformer group

Δεν υπάρχει άλλο μηχάνημα του pilates, που να είναι πιο γνωστό από το reformer. Και δικαίως. Το reformer κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή και όταν το ξεκινήσετε θα δείτε άμεσα, δραστικές αλλαγές στο σώμα σας και ίσως για αυτό το λόγο είναι πλέον απαραίτητο στα studios pilates όλου του κόσμου. Όμως, τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό;
Το reformer προσφέρει όλα τα γνωστά οφέλη της μεθόδου pilates όπως συνολική ενδυνάμωση, ευλυγισία, συντονισμός και ισορροπία, που αναμφίβολα βελτιώνουν την καθημερινότητα μας. Καλύτερη στάση του σώματος, κίνηση με χάρη και για πολλούς ανακούφιση από τον πόνο που σχετίζεται με ορθοπεδικά προβλήματα. Όταν αναφερόμαστε στο «χτίσιμο» της δύναμης και των μυών του «πυρήνα» ή αλλιώς powerhouse είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Επίπεδοι κοιλιακοί, δυνατές πλάτες, «τονισμένοι» γλουτοί και μηροί είναι αυτά που προσφέρουν όλα τα μηχανήματα του pilates και το pilates στο στρώμα, ωστόσο το reformer προσφέρει ένα μοναδικό και ποικίλο τρόπο εξάσκησης.
Στα τμήματα μας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω Covid -19, συμμετέχουν έως 8 άτομα του ίδιου επιπέδου.
Το μάθημα έχει ροη και ρυθμό. Κάθε μάθημα διαρθρώνεται από ποικίλες αναζωογονητικές ασκήσεις για να γυμνάζεται όλο το σώμα, να αξιοποιείται στο μέγιστο η χρονική διάρκεια του μαθήματος, έτσι ώστε να επιτύχετε γρήγορα τους στόχους σας.
Προκείμενου να εξασφαλίσουμε μια χαρούμενη εμπειρία σε όλους σας, συνιστούμε αν είστε αρχάριοι στην μέθοδο να ξεκινήσετε με ατομικά μαθήματα ή ομαδικά τμήματα μηχανημάτων (βλέπε pilates equipment)

On line μαθήματα μέσω εφαρμογής zoom

Μένουμε σπίτι και γυμναζόσαστε.
Το live Pilates studio προσαρμόστηκε στην COVID 19 εποχή
και τις ανάγκες της.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18:00 & 19:00.Πραγματοποιουνται σε πραγματικό χρόνο την στιγμή που πραγματοποιείται  μάθημα στο στούντιο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε μαζί σας μικρό εξοπλισμό όπως λάστιχα ,μπάλα 25 εκατοστών και δαχτυλίδι. Το επίπεδο είναι level 1 1/2-2.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε ελεύθερο χώρο
Ενα κινητό ή υπολογιστή.
Καταρτισμένες δασκάλες σας παρακολουθούν και σαν κατευθύνουν κάθε λεπτό.

Ξεκινήστε σήμερα!