Πρώτη φορά Pilates; Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία ενίσχυση της κινητικότητας στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους Όλα αυτά ακούγονται κινέζικα ; στην αρχή ναι. Μάθημα με το μάθημα, όμως, εξοικειώνεστε, μαθαίνετε περισσότερα και όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα. 50 λεπτά Pilates είναι ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Αν ποτέ δεν έχετε κάνει Pilates αυτά είναι μερικά πράγματα που θα σάς βοηθήσουν στο πρώτο σας μάθημα :

• Φορέστε ρούχα που είναι αρκετά εφαρμοστά ώστε ο δάσκαλος να μπορεί να «δει» το σώμα και τις κινήσεις σας.

• Ελάτε 10 λεπτά νωρίτερα για να γνωρίσετε το δάσκαλο.

• Ενημερώστε τον εκπαιδευτή σας αν υπάρχει τραυματισμός ή κάποιο άλλο πρόβλημα.

• Τα μαθήματα γίνονται χωρίς παπούτσια, πρέπει όμως να έχετε μαζί σας ένα ζευγάρι καθαρές κάλτσες.

• Τα μαθήματα διαρκούν 50 λεπτά της ώρας.

Το στούντιο σάς διαθέτει καθαρό στρωματάκι, (σύμφωνα με όλα τα μέτρα προστασίας λόγω Covid -19) και εσείς πρέπει να έχετε μαζί σας μία καθαρή μεγάλη πετσέτα ή ένα παρεό. Στο μάθημα mat συμμετέχει όλο το σώμα και οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται με εσάς ξαπλωμένους σε στρώμα. Καθ΄όλη τη διάρκεια του μαθήματος θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στην ενεργοποίηση των βαθύτερων κοιλιακών μυϊκών στρωμάτων και να διατηρείται την σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση.

Το Pilates περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων που δυναμώνουν τους μηρούς ενισχύουν την πλάτη δυναμώνουν τους γλουτούς και τα χέρια. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν κάποια εξαρτήματα όπως foam roller, rings, βαράκια, λάστιχα, μπάλα μεγάλη και μπάλα μικρή. Το μάθημα ολοκληρώνεται με μια σειρά διατάσεων. Ακόμη δεν είστε έτοιμοι?