Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην άσκηση είναι η έλλειψη θέλησης και πίστης. Ακούμε συχνά "δεν έχω ευλυγισία", "δεν έχω αντοχή", "δεν είμαι νέος πια για άθληση", "βαριέμαι εύκολα", "δεν έχω διάθεση". Πολλοί θα ήθελαν να γίνει με μαγικό τρόπο η αλλαγή στο σώμα τους, χωρίς τη δική τους συμβολή, παρά μόνο με τη δύναμη του δασκάλου.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην άσκηση είναι η έλλειψη θέλησης και πίστης. Ακούμε συχνά “δεν έχω ευλυγισία”, “δεν έχω αντοχή”, “δεν είμαι νέος πια για άθληση”, “βαριέμαι εύκολα”, “δεν έχω διάθεση”. Πολλοί θα ήθελαν να γίνει με μαγικό τρόπο η αλλαγή στο σώμα τους, χωρίς τη δική τους συμβολή, παρά μόνο με τη δύναμη του δασκάλου.

Η πραγματικότητα είναι ότι, η δύναμη της θέλησης του ατόμου είναι εκείνη που θα το οδηγήσει στην επιτυχία. Θέληση είναι η ψυχική ενέργεια που επιτρέπει στο άτομο να βάζει στόχους και να αποφασίζει να τους πραγματοποιεί. Αποτελεί μάλιστα χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης, που αναπτύσσεται και καλλιεργείται.

Να φορέσω τη φόρμα μου και να πάω να αθληθώ ή να καθίσω στον καναπέ και να δω τηλεόραση? Να μαγειρέψω ένα υγιεινό γεύμα ή να παραγγείλω από έξω? Όλοι μας αντιμετωπίζουμε τέτοια “διλήμματα” καθημερινά, αλλά το ζητούμενο είναι ποιά απόφαση θα πάρουμε. Θα κάνουμε σήμερα την αλλαγή, ή θα επανερχόμαστε στις αδυναμίες  μας?

 Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να νοιάζεται για την επιτυχία μας περισσότερο από τον ίδιο μας τον εαυτό. Αν πιστέψουμε στην εσωτερική μας ικανότητα να πετύχουμε, κάναμε ήδη το πρώτο βήμα για την αλλαγή στο σώμα μας.

Η πραγματική δύναμη προέρχεται από το μυαλό!

Θεοφανώ Καλπούζου

Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)